HOB/2022/OP/19 – Extern - Lector in de graduaatsopleiding Informatiebeheer: bibliotheek en archief (15%)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
HOB Eenheid Oost-Brabant
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
15%
Duur:
1/2/2022 – 30/09/2022
Details

Taakomschrijving

Sinds 2019 is Erasmushogeschool Brussel een trendsetter voor opleidingen in de informatiesector. Momenteel biedt de hogeschool twee innovatieve opleidingen aan op haar campus Leuven: Graduaat in het Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief en Postgraduaat in het Informatiemanagement.

Voor de graduaatsopleiding is de hogeschool op zoek naar een lector voor POP-vakken, waarin studenten worden begeleid in hun professionele ontwikkeling. Je geeft als lector de vakken POP II, waarin eerstejaarsstudenten een keuze maken voor één van de twee afstudeerrichtingen, en POP IV – archief, waarin je tweedejaarsstudenten vanuit de afstudeerrichting archief begeleidt naar de arbeidsmarkt of een aansluitende opleiding.

Als POP-lector ben je thuis in de sector en kan je studenten adviseren over de verschillende deelsectoren. Daarnaast hanteer je een coachende houding om studenten te laten evolueren naar beginnende beroepsbeoefenaars.

Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. We bieden je een boeiende, afwisselende job waar integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook?

Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. In al onze medewerkers vind je daarbij ook een flexibele, gemotiveerde instelling, een internationale mindset en de nodige IT-skills


Profiel

Meer dan ooit zijn IT-skills voor online onderwijs een must, net als een goede beheersing van het Engels. Zo zetten we samen onze internationale ambitie kracht bij. Onverwachte wendingen zoals de coronacrisis scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd om bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in.

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende:

·         Didactische vaardigheden - Je brengt de vakinhoud over, formuleert leerdoelen, bepaalt relevante leermiddelen en didactische werkvormen, je selecteert, verwerkt en integreert relevante vakinformatie in je les.

·         Zelfstandig - Je durft initiatief nemen en kan zelfstandig werken

·         Teamplayer - Je stelt je flexibel op en werkt goed samen met je team.  Je vindt het geen probleem om collega’s te ondersteunen en binnen je mogelijkheden bij te staan in hun job.

·         Flexibel - Je neemt deel aan het teamoverleg van de opleiding en personeelsvergaderingen van de eenheid. Je bent beschikbaar voor infodagen en bijkomende taken die bij de functie horen.

·         ICT  - Je durft experimenteren met ICT-toepassingen. Je hebt feeling met ontwikkelingen op vlak van automatisering in de sector en je kan dit overbrengen naar studenten.

·         Innoverend - Je volgt de ontwikkelingen in de sector op de voet en implementeert deze in je opleidingsonderdelen. Je geeft suggesties aan het opleidingshoofd over mogelijkheden voor de opleiding.


Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een bachelor- of masterdiploma.

Heb je een buitenlands diploma, met uitzondering van Nederland, Luxemburg of de Baltische staten, voeg dan ook een gelijkwaardigheidsattest van NARIC toe.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.


Aanbod

·         Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 316 indien praktijklector en 502 indien lector, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

·         Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

·         Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling

·         Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding

·         Lerarenkaart – met een heleboel voordelen


Opmerkingen

Concreet

Functie: Statutair tijdelijk vacant

Departement: HOB

Aard tewerkstelling: Lector

Vereist niveau: Bachelor of Master

Volume: 15%

Onderwijstaal: Nederlands

Duur: 1/2/2022 – 30/09/2022

Afsluitdatum: 19/01/2022Overtuigd?

Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze functie. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 19/01/2022 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Ben jij onze match, dan nodigt de selectiecommissie je uit voor een gesprek. Voor deze functie staat dit gepland op 24/01/2022, houd hier alvast rekening mee in je agenda. Omwille van de coronacrisis kan je gesprek online doorgaan, meer informatie krijg je per mail wanneer je uitgenodigd wordt.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Kevin Linsingh – Kevin.linsingh@ehb.be.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be

Informatie betreffende selectieprocedure
Valérie Gierts
E-mail: valerie.gierts@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 19/01/2022

Datum interview: 24/01/2022

Indiensttreding: 01/02/2022 (of datum beslissing)