ADM/2022/ATP/03bis - extern - Interne Preventieadviseur niveau 01 (50%)
Betrekking
Functie:
Administratief personeel
Departement:
Centrale Administratie
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Masteropleiding
Volume:
50%
Duur:
01/03/2022 t.e.m. 31/12/2022 – verlenging is mogelijk na een positieve evaluatie
Details

Taakomschrijving

Als interne preventieadviseur met een sterk veiligheids- en milieubewustzijn bied je professionele ondersteuning aan directie, leidinggevenden en medewerkers. Je werkt overkoepelend voor alle departementen en schools van de Erasmushogeschool Brussel (EhB). Je voelt de noden van de werkvloer aan, exploreert en stemt af zodat je een advies op maat kan voorleggen.

Vanuit een onafhankelijke, adviserende rol ondersteun je elk niveau in het toepassen van de Codex Welzijn op het Werk en het onderhouden van een hogeschoolbreed dynamisch welzijnsbeleid. Je hebt daarin eveneens oog voor de veiligheid van onze studenten.

Je focust voornamelijk op de welzijnsdomeinen arbeidsveiligheid, ergonomie, arbeidshygiëne, gezondheid en milieu. Inzake psychosociale aspecten werk je nauw samen met de externe preventiedienst. Je werkt ook nauw samen met de externe arbeidsgeneesheer rond gezondheid op het werk.

Je bent secretaris van het CPBW en bereidt dit actief voor. Daarnaast sta je in voor het opmaken van indienstellingsverslagen, voor de analyse van arbeidsongevallen en het uitvoeren en up-to-date houden van risicoanalyses. Je bent een stuwende kracht in de opmaak van het jaaractieplan en het globaal preventieplan. Je volgt dit actief op doorheen het jaar.

Zelf rapporteer je rechtstreeks aan de algemeen directeur.

Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. We bieden je een boeiende, afwisselende job waar integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook?

Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. In al onze medewerkers vind je daarbij ook een flexibele, gemotiveerde instelling, een internationale mindset en de nodige IT-skills


Profiel

Meer dan ooit zijn IT-skills voor online onderwijs een must, net als een goede beheersing van het Engels. Zo zetten we samen onze internationale ambitie kracht bij. Onverwachte wendingen zoals de coronacrisis scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd om bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in.

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende:

·         EhB-mindset - Je identificeert je volledig met onze waarden, missie en visie. Je durft jezelf in vraag stellen, bent milieubewust en omarmt diversiteit. Je hebt een hart voor Brussel en werkt graag in en met de grootstedelijke context.

·         Kennis - Je hebt een grondig inzicht in en kennis van de gevraagde domeinen van de Codex Welzijn. Je bent bereid om je permanent bij te scholen in de nieuwste ontwikkelingen.

·         Analytisch - Je hebt een sterke zin voor analyse en synthese. Je ontwikkelt vanuit een veelheid aan informatie een gedragen visie en helder beleid.

·         Bruggen bouwen - Je enthousiasmeert en verbindt mensen. Je slaagt erin om medewerkers te laten samenwerken om concrete doelstellingen te realiseren. Je bouwt duurzame relaties op met de verschillende stakeholders. Je zet een sterk netwerk op met relevante spelers in Brussel, Europa en de wereld.

·         Zin voor initiatief - Je ziet proactief kansen tot ontwikkeling en bent innovatief ingesteld. Je toont verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid en integriteit en staat borg voor het behalen van de beoogde resultaten van de organisatie.

·         
Communicatief - Je bent communicatief sterk en brengt je boodschap helder, inspirerend en efficiënt.


Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een masterdiploma en beschikt over een attest preventieadviseur niveau 01. Ervaring in een gelijkaardige functie is een meerwaarde.

Heb je een buitenlands diploma, met uitzondering van Nederland, Luxemburg of de Baltische staten, voeg dan ook een gelijkwaardigheidsattest van NARIC toe.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs.


Aanbod

·         Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 591 (A31), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

·         Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

·         Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling; a rato van 40 dagen per jaar voor een voltijdse functie, bovendien kan je deze als administratieve kracht flexibel inplannen.

·         Flexibiliteit – glijdende werkuren en de mogelijkheid om te flexwerken.

·         Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en een fietsvergoeding.

·         Lerarenkaart – met een heleboel voordelen

·         Resto – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad

·         Brussel – een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt


Opmerkingen

Concreet

Functie:
Statutair tijdelijk vacant

Departement: Centrale administratie

Aard tewerkstelling: ATP – A31                                               

Vereist niveau: Master

Volume: 50%

Duur: 01/03/2022 t.e.m. 31/12/2022  – verlenging is mogelijk na een positieve evaluatie.

Afsluitdatum: 15/02/2022Overtuigd?

Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze functie. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 15/02/2022 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Ben jij onze match, dan nodigt de selectiecommissie je uit voor een gesprek. Voor deze functie staat dit gepland in de week van 21/021/2022, houd hier alvast rekening mee in je agenda. Omwille van de coronamaatregelen kan je gesprek online doorgaan, meer informatie krijg je per mail wanneer je uitgenodigd wordt.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met dhr. Dennis Cluydts, algemeen directeur EhB, via dennis.cluydts@ehb.be.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be

Informatie betreffende selectieprocedure
Inge Eerdekens
E-mail: inge.eerdekens@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 15/02/2022

Datum interview: 21/02/2022 (in de week van)

Indiensttreding: 01/03/2022