ADM/2023/ATP/18 - Extern - Boekhouder
Betrekking
Functie:
Administratief personeel
Departement:
Centrale Administratie
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Secundair onderwijs
Volume:
80% of 100%
Duur:
Je start zo snel mogelijk met een tijdelijke aanstelling tot 31/12/2024. In eerste instantie begint iedereen bij EhB met een tijdelijke aanstelling, na een positieve evaluatie kan dit verlengd worden en op termijn is een benoeming mogelijk. We zoeken een collega die op lange termijn onze hogeschool versterkt.
Details

Taakomschrijving

Zoek jij een job waar je jouw passie voor cijfers kan delen met fijne collega’s? 

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze financiële dienst biedt niet alleen een boeiende, afwisselende functie maar vooral een geweldig team dat steeds voor elkaar klaarstaat. Door te zorgen voor een vlotte financiële administratie draag je bovendien jouw steentje bij aan het onderwijs van morgen. 

Heel concreet bevat jouw takenpakket: • Klantenboekhouding (van a tot z.);

 • Opvolging van openstaande leveranciers;

 • Interne doorrekeningen;

 • Financiële administratie (banken, kas, MC, VISA);

 • Voorbereiden Btw-aangifte;

 • Advies en monitoring onkosten woon-werkverkeer van de medewerkers.


Daarnaast monitor je dagelijks onze helpdesk mailbox, je maakt de dispatch tickets aan, beantwoord de vragen of geeft ze door aan de juiste collega. Je zorgt ook voor een tijdige en correcte betaling van onze bestuurders en bereidt jaarlijks de fiscale fiches voor (281.10 en 281.50).

Samenwerken staat bij ons centraal. Net zoals jij kan rekenen op de hulp van collega’s, ondersteun jij hen bij de loonadministratie en de financiële administratie van onze dienst studentenvoorzieningen (STUVO). Daarnaast assisteer je onze hoofdboekhouder bij de jaarafsluiting en spring je bij tijdens de interim audit. Je denkt bovendien actief mee over het optimaliseren, vereenvoudigen en digitaliseren van onze processen. 

We werken voornamelijk hybride maar verzamelen minstens 1 keer per week met het hele team op campus Kaai voor overleg. Via coaching, opleiding en ondersteuning zorgen we dat ook jij je snel thuis voelt in onze dienst. 

Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven.

We bieden je een boeiende, afwisselende job waar engagement, respect, openheid, empowerment en integriteit centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook? 


Profiel

We werken meer en meer hybride, dus om alles zowel van thuis uit als op de campus vlot te laten lopen zijn degelijke IT-skills een must. Als Brusselse hogeschool met internationale ambities verwachten we een zekere meertaligheid van onze collega’s. Je vlot kunnen uitdrukken in het Frans, Engels of een andere taal zien we dan ook als meerwaarde. Onverwachte wendingen scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd om bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in. 

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende: • Kennis & ervaringJe hebt een degelijke basiskennis van boekhouden en financiële processen. Relevante werkervaring is een troef, en een must als je geen diploma hebt in een gerelateerde richting. Je leert met plezier bij en blijft proactief op de hoogte van nieuwe inzichten en innovaties. 

 •  Teamplayer - Hoewel je zelfstandig een aantal dossiers beheert, staat teamwork in jouw handelen centraal. Je komt namelijk terecht in een team dat vaak overlegt, elkaar ondersteunt, af en toe taken overneemt voor elkaar en ruimte laat voor leuke teammomenten.

 • CommunicatiefJe communiceert vlot en in uitstekend Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling. In dialoog met collega’s en klanten blijf je servicegericht, vriendelijk, open en constructief.

 • AnalytischVanuit een sterke zin voor analyse en synthese kan je vlot conclusies trekken uit een hoop data zonder het bredere verhaal uit het oog te verliezen. Je werkt steeds nauwkeurig en gedetailleerd.

 • ProactiefJe hebt zeker geen afwachtende houding, maar anticipeert op noden en werkt op eigen initiatief aan oplossingen. Je bent voorbereid op verschillende omstandigheden zodat je flexibel kan schakelen wanneer iets niet direct lukt. Je werkt resultaatsgericht en houdt je aan de gestelde deadlines.

 • DiscreetJe gaat steeds discreet om met vertrouwelijke financiële gegevens. 

 •  Digital skills Je kent MS Office op je duimpje, zeker Excel heeft geen geheimen voor jou. Je leert vlot werken met nieuwe digitale programma’s en draagt bij aan de verdere digitalisering van onze dienstverlening. 


Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een diploma secundair onderwijs

Heb je een buitenlands diploma, met uitzondering van Nederland, Luxemburg of de Baltische staten, voeg dan ook een gelijkwaardigheidsattest van NARIC toe. 

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs.


Aanbod


 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 579, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling; a rato van 40 dagen per jaar voor een voltijdse functie, bovendien kan je deze als administratieve kracht flexibel inplannen. Een deel hiervan zet je sowieso jaarlijks in tijdens onze collectieve zomersluiting tussen 21 juli tot 15 augustus, de rest kies je in overleg met je leidinggevende.

 • Flexibiliteit – naast glijdende werkuren voorzien we ook de mogelijkheid om tot max. 3 dagen per week te flexwerken, afhankelijk van je opdrachtpercentage en de afspraken binnen je dienst.

 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en een fietsvergoeding.

 • Lerarenkaart – met een heleboel voordelen

 • Resto – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.

 • Brussel – een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt.


Opmerkingen

Concreet 

Functie: Statutair tijdelijk vacant 

Departement: Centrale administratie

Aard tewerkstelling: ATP-C21

Vereist niveau: Secundair onderwijsdiploma

Werkervaring: Niet van belang

Volume: 80% of 100%

Duur: Je start zo snel mogelijk met een tijdelijke aanstelling tot 31/12/2024. In eerste instantie begint iedereen bij EhB met een tijdelijke aanstelling, na een positieve evaluatie kan dit verlengd worden en op termijn is een benoeming mogelijk. We zoeken een collega die op lange termijn onze hogeschool versterkt.

Afsluitdatum: 24/09/2023

Overtuigd?

Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze functie. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail. 

Op 24/09/2023 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe. 

Ben jij onze match, dan nodigt de selectiecommissie je uit voor een gesprek. Voor deze functie staat dit gepland op 03/10/2023, houd hier alvast rekening mee in je agenda. Dit gesprek kan live of online doorgaan, meer informatie krijg je wanneer je uitgenodigd wordt.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Birgit Lefevre, coördinator dienst financiën, via birgit.lefevre@ehb.be of 02/559 02 75
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be

Informatie betreffende selectieprocedure
Evi Tilkens
E-mail: evi.tilkens@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 24/09/2023

Datum interview: 03/10/2023

Indiensttreding: 16/10/2023 (zo snel mogelijk)