DT/2018/ATP/02 - STEAM-medewerker (50%)
Betrekking
Functie:
Administratief personeel
Departement:
Design & Technologie
Aanstelling:
Contractueel
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
50%
Duur:
Project loopt van 1 maart 2018 tot 31 december 2019
Details

Taakomschrijving

Het FabLab is elke woensdag open voor het brede publiek algemeen en jongeren met interesse in STEAM in het bijzonder. Vandaag maken we vooral een verschil bij jongeren die zelf de weg naar ons FabLab vinden. We willen deze werking uitbreiden en meer ondersteuning aanbieden voor minder geprivilegieerde jongeren, en daarvoor zoeken we jou.

Je organiseert en begeleidt workshops rond de machines & technologie in het FabLab (3D-printers, lasercutters, Arduino). Deze workshops worden zowel in het FabLab aan groepen gegeven, als op locatie in Nederlandstalige scholen in Brussel.

Je ontwikkelt het lesmateriaal voor deze workshops en begeleidt studenten uit het hoger onderwijs om deze workshops te begeleiden. Daarnaast leidt je ook leerkrachten uit die scholen op om zelf deze kennis aan te bieden en te begeleiden waarna deze leerkrachten 3D-printers en/of werkmateriaal kunnen ontlenen uit het FabLab.

Werktijden zijn in samenspraak en flexibel te organiseren, maar er wordt een grote graad van zelfstandigheid verwacht. Er zijn ook naschoolse vormingen te voorzien, dus woensdagnamiddag of een (vroege) avond zijn niet uitgesloten.

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De humanistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden.

Profiel

Jouw profiel


 • Didactische vaardighedenaffiniteit in werken met jongeren (10-18j)

 • Ervaring in onderwijs of pedagogische context is een plus

 • Interesse in / kennis van3D printing/lasercutting/Arduino is een must

 • Talenkennis  - vlot en foutloos Nederlands spreken / een goede mondelinge taalvaardigheid in het Frans is een plus, omdat onze partners in dit project Franstalig zijn

 • Initiatiefje kan je werk zelfstandig organiseren

 • Teamspeler - Je helpt mee de labs uitbouwen


Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een bachelor of master diploma.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Salarisschaal

Wij bieden


 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 585 (masterdiploma) of barema 581 (bachelordiploma), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling; a rato van 40 dagen per jaar voor een voltijdse functie, bovendien kan je deze als administratieve kracht flexibel inplannen.

 • Flexibiliteit – glijdende werkuren en de mogelijkheid om te flexwerken.

 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding.

 • Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.

 • Brussel –een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt.


Opmerkingen

Overtuigd ?

Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 20/01/2018 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze vacature staat dit gepland 1/2/2018. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Vragen ?
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met onze fablabverantwoordelijke Ann Peeters – 0499 20 96 95 – ann.peeters@ehb.be .
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Jurgen Stesmans
E-mail: Jurgen.Stesmans@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 20/01/2018

Datum interview: 01/02/2018

Indiensttreding: 01/03/2018