EDU/2020/OP/04 en EDU/2020/OP/18 - extern - Studiebegeleider binnen het departement Onderwijs en pedagogie (100%)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
Onderwijs & Pedagogie
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
100%
Duur:
Van 01/10/2019 tot en met 30/09/2020
Details

Taakomschrijving

Wat verwachten we van jou als studentenbegeleider (100%)

Werk je graag met studenten en wil je hen coachen in hun studieproces en bij psychosociale problemen? Heb je een goed inzicht in studeervaardigheden en leerproblemen en kan je hierrond workshops verzorgen voor studenten? Kan je docenten ondersteunen bij het stimuleren van de studievaardigheden en taalverwerving van hun studenten? Kan je om met data en statistieken over studierendement en hier gepaste conclusies uit trekken en communiceren? Ben je discreet en cliëntgericht? Heb je interesse in learning analytics en heb je hier ervaring mee?
Dan ben jij de persoon die we zoeken als studiebegeleider voor onze opleidingen in Brussel, Diest en Leuven.
·    Je voorziet zowel vraaggestuurde individuele begeleiding als een algemeen aanbod van groepssessies voor studenten op onze campussen in Brussel, Diest en Leuven. Je werkt hierbij in overleg met andere collega’s met een begeleidingsfunctie.
·    Je coacht studenten met studie- of psychosociale problemen en verwijst hen indien nodig door naar de gepaste instanties (o.a. CAW). Je kan je inleven in de situatie van zowel generatiestudenten (millenials) als werkstudenten.
·    Je geeft groepsgerichte workshops rond studievaardigheden, taalvaardigheid, faalangst, en andere leer- of psychosociale problemen.
·    Je registreert je begeleidingsactiviteiten op gepaste wijze in de afgesproken digitale tools.
·    Je gaat discreet om met alle vertrouwelijke informatie en rapporteert op gepaste wijze aan het diensthoofd en de opleidingshoofden.
·    Je participeert actief aan het overleg met de andere studentenbegeleiders, deelt je ervaringen.
·    Je neemt systematisch deel aan de competentievergaderingen van de opleidingen, waarin het functioneren van de studenten besproken wordt.

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De pluralistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden.

Het departement Onderwijs & Pedagogie (EDU) leidt jonge autonome professionals op die als leraar of pedagogisch coach aan de slag gaan binnen Brussel, de rand en bij uitbreiding ook de rest van Vlaanderen.

Vanaf september 2019 beschikt het departement over opleidingen op verschillende campussen (Brussel, Leuven, Diest). Maak je graag deel uit van een kleinschalig en dynamisch team en wil je je talenten maximaal inzetten en verder ontwikkelen voor de uitbouw van het departement? Dan maken wij graag met jou kennis!Profiel

 • Coachende aanpak – je bent begaan met de studenten die je begeleidt, maar probeert hen altijd te ‘empoweren’ en ervoor te zorgen dat ze stappen vooruit kunnen zetten op de weg naar studiesucces en een beter welzijn of welbevinden. In de begeleiding van docenten werk je op een gelijkaardige coachende manier.
 • Grenzen kennen – je kent de grenzen van je taken en bevoegdheden en verwijst tijdig en gepast door indien de problemen van de studenten deze overschrijden.
 • Communicatief sterk – je bent in staat om zowel individueel als in groep een gesprek met studenten en docenten te voeren, waarin je de juiste toon en woorden vindt om hen te motiveren en tot vooruitgang te krijgen. Je kan workshops ontwikkelen en uitvoeren met een gepaste didactische aanpak en de juiste tools.
 • Zelfstandig – je kan je eigen taken proactief organiseren en komt afspraken binnen de gestelde deadlines na.
 • Teamgericht – Je werkt samen met de verschillende opleidingsteams.
 • Je bent stressbestendig en kan goed om met piekbelasting. Je werkt ook collegiaal samen in teamverband en je houdt nauw contact met je collega’s in Brussel.
 • Flexibel – je doet permanentie en geeft workshops in zowel Brussel, Leuven als Diest. Je bent bereid om je uurrooster flexibel aan te passen volgens de noden en om in de avondpermanentie te doen.
 • Discreet – Je gaat integer om met vertrouwelijke gegevens.
 • Leergierig – Je leert snel bij en kan je vlot inwerken in een nieuwe omgeving of nieuwe tools. Je bent bereid om je verder te professionaliseren in je vakgebied.


Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een bachelordiploma of een masterdiploma.
Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Salarisschaal

 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 502 (Master) of 316 (Bachelor), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling.
 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding.
 • Lerarenkaart – met een heleboel voordelen.
 • Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.
 • Brussel – een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt Onze hoofdcampus situeert zich momenteel te Jette (Laarbeeklaan 121 1090 Brussel, nabij het Universitair Ziekenhuis). Vanaf januari 2020 nemen we onze intrek in een gloednieuwe campus te centrum Brussel (Slotstraat 28 1000 Brussel).
 • Daarnaast hebben we vanaf september 2019 drie nieuwe campussen waar we opleidingen verzorgen: Campus Kaai (Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht), Campus De Oranjerie Diest (Boudewijnvest 3 3290 Diest) en Campus De Oranjerie Leuven (Kolonel Begaultlaan 1A/51 3012 Leuven

Opmerkingen

Concreet
Functie: Statutair tijdelijk vacant
Departement: Onderwijs & Pedagogie
Aard tewerkstelling: Praktijklector of lector
Vereist niveau: Bachelor of Master
Volume: 100%
Onderwijstaal: Nederlands
Duur: van 01/10/2019 tem 30/09/2020
Afsluitdatum: 18/08/2019

Overtuigd?
Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 18/08/2019 wordt de vacature afgesloten. Vanaf 19/08/2019 screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze vacature staat dit gepland op 26/08/2019 of 27/08/2019. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Chris Ruers, manager studentenzaken – chris.ruers@ehb.be – tel. 02/472.52.61.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be 
Informatie betreffende selectieprocedure
Jurgen Stesmans
E-mail: Jurgen.Stesmans@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 18/08/2019

Datum interview: 26/08/2019 (of 27/08/2019)

Indiensttreding: 01/10/2019