EDU/2020/OP/14 en EDU/2020/OP/21 - extern - Leercoach (3) binnen de nieuwe lerarenopleidingen (60%)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
Onderwijs & Pedagogie
Aanstelling:
Ad-interim
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
60%
Duur:
van 01/09/2019 tot en met 30/09/2020
Details

Taakomschrijving

Wat verwachten we van jou als LEERCOACH (60%) (opsplitsbaar)

Heb je ervaring in het secundair onderwijs als leraar en wil je deze ervaring delen met toekomstige leraren? Heb je ervaring als mentor van aspirant-leraren en/of in het kader van aanvangsbegeleiding van nieuwe collega’s? Heb je ervaring in de begeleiding en opleiding van toekomstige leraren of wil je dit opbouwen? Wil je een cruciale rol spelen in de nieuwe opleidingen (Educatieve graduaatsopleiding secundair onderwijs en de verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs)? Werk je graag in zelfsturende teams die leergroepen van studenten doorheen het volledige traject begeleiden? Werk je graag samen met collega’s vakdidactici die samen met je team instaan voor een maximaal geïntegreerde aanpak?

Dan ben jij de persoon die we zoeken als leercoach voor onze nieuwe opleidingen in Brussel, Diest en Leuven.
·     Je maakt deel uit van een zelfsturend team dat als docententeam verschillende leergroepen doorheen hun volledige leertraject begeleidt.
·     Je begeleidt de studenten tijdens de leersessies in groep en tussentijds ben je beschikbaar on-line.
·     Je begeleidt de studenten ook individueel ifv hun leervorderingen, hun studievaardigheden en hun ontwikkeling van hun professionele identiteit; op basis hiervan bepaal je samen met hen de invulling van de vrije ontwikkelruimte, sluit je het nodige leercontract af en volg je de realisatie ervan op.
·     Je beheert samen met je team het studentvolgsysteem.
·     Je co-creëert samen met alle collega’s de bijhorende leermiddelen van de blended leertrajecten, onderbouwt en actualiseert deze op basis van recent (onderwijs)onderzoek ism het Kenniscentrum Urban Coaching & Education en stuurt bij waar nodig.
·     Je beheert de contacten met onze partnerscholen die instaan voor een deel van de opleiding en bouwt deze als ambassadeur van het departement verder uit.
·     Je begeleidt de studenten tijdens hun leertaken en stages in het werkveld.
·     Je neemt als assessor deel aan het development center aan de start van de leertrajecten.
·     Je neemt deel aan de competentievergaderingen per leergroep en bespreekt de leervorderingen.

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De pluralistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden.

Het departement Onderwijs & Pedagogie (EDU) leidt jonge autonome professionals op die als leraar of pedagogisch coach aan de slag gaan binnen Brussel, de rand en bij uitbreiding ook de rest van Vlaanderen.

Vanaf september 2019 organiseert het departement de nieuwe opleidingen op verschillende campussen (Brussel, Leuven, Diest) in. Maak je graag deel uit van een kleinschalig en dynamisch team en wil je je talenten maximaal inzetten en verder ontwikkelen voor de uitbouw van het departement? Dan maken wij graag met jou kennis!

Profiel

 • Coachende aanpak – je bent begaan met de studenten die je begeleidt, maar probeert hen altijd te ‘empoweren’ en ervoor te zorgen dat ze stappen vooruit kunnen zetten op de weg naar studiesucces en een beter welzijn of welbevinden.
 • Praktijkervaring – je hebt aantoonbare ervaring in de praktijk van het secundair onderwijs en/of als lerarenopleider en je ziet mogelijkheden om de rol van leraar secundair onderwijs desgevallend te combineren met je rol als lerarenopleider.
 • Communicatief sterk – je bent in staat om zowel individueel als in groep een gesprek met studenten en docenten te voeren, waarin je de juiste toon en woorden vindt om hen te motiveren en tot vooruitgang te krijgen.
 • Zelfstandig - je kan je eigen taken proactief organiseren en komt afspraken binnen de gestelde deadlines na.
 • Teamgericht – Je werkt samen met de verschillende leerteams. Elk leerteam begeleidt minimaal twee leergroepen.
 • Je bent stressbestendig en kan goed om met piekbelasting. Je werkt ook collegiaal samen in teamverband en je houdt nauw contact met je collega’s van de andere educatieve bacheloropleidingen in Brussel.
 • Flexibel – je bent bereid om, afhankelijk van de noden, leergroepen te begeleiden in zowel Brussel, Leuven als Diest. Je bent bereid om je uurrooster flexibel aan te passen en om leersessies te verzorgen in dag- en avonduren, alsook op zaterdag.
 • Discreet - Je gaat integer om met vertrouwelijke gegevens.
 • Leergierig - Je leert snel bij en kan je vlot inwerken in een nieuwe omgeving of nieuwe tools. Je bent bereid om je verder te professionaliseren in je vakgebied.

Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een bachelordiploma of een masterdiploma.
Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Salarisschaal

 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 502 (Master) of 316 (Bachelor), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling
 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding
 • Lerarenkaart – met een heleboel voordelen.
 • Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.
 • Brussel – een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt. Onze hoofdcampus situeert zich momenteel te Jette (Laarbeeklaan 121 1090 Brussel, nabij het Universitair Ziekenhuis). Vanaf januari 2020 nemen we onze intrek in een gloednieuwe campus te centrum Brussel (Slotstraat 28 1000 Brussel).
 • Daarnaast hebben we vanaf september 2019 drie nieuwe campussen waar we de nieuwe educatieve opleidingen verzorgen: Campus Kaai (Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht), Campus De Oranjerie Diest (Boudewijnvest 3 3290 Diest) en Campus De Oranjerie Leuven (Kolonel Begaultlaan 1A/51 3012 Leuven)

Opmerkingen

Concreet
Functie: Statutair tijdelijk niet-vacant
Departement: Onderwijs & Pedagogie
Aard tewerkstelling: Praktijklector of lector
Vereist niveau: Bachelor of Master
Volume: 60%
Onderwijstaal: Nederlands
Duur: van 01/09/2019 tem 30/09/2020
Afsluitdatum: 18/08/2019

Overtuigd?
Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 18/08/2019 wordt de vacature afgesloten. Vanaf 19/08/2019 screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, seksuele voorkeur, levensovertuiging … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze vacature staat dit gepland op 29/08/2019. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Frank Noten, directeur onderwijs & pedagogie – frank.noten@ehb.be – tel. 0477 34 25 84
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Jurgen Stesmans
E-mail: Jurgen.Stesmans@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 18/08/2019

Datum interview: 29/08/2019

Indiensttreding: 01/09/2019