EDU/2020/OP/05 - extern - Lector Economie - handel (55%)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
Onderwijs & Pedagogie
Aanstelling:
Ad-interim
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
55%
Duur:
Van 16/09/2019 tot en met 30/09/2020
Details

Taakomschrijving

Wat verwachten we van jou als lector economie - handel (55%)

Als lerarenopleider economie sta je in voor de opleiding van toekomstige leerkrachten economie en bedrijfsorganisatie. Vanuit de filosofie van differentiatie en iedere student maximale groeikansen geven bouw je intensief en persoonlijk samen met studenten en collega’s aan de opleiding van kritische -en zelfbewuste leerkrachten
Je doet dit aan de hand van opleidingsonderdelen gaande van boekhouden tot micro-macro-economie.  De economische kennis en vaardigheden worden verder verdiept aan de hand van oefeningen en vakdidactische vakken. Daarnaast verzorg je de begeleiding van studenten tijdens hun stages waar je hen verder kan coachen vanuit je vakdidactiek waar je de vertaling maakt naar de praktijk.

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De pluralistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden.

Het departement Onderwijs & Pedagogie (EDU) leidt jonge autonome professionals op die als leraar of pedagogisch coach aan de slag gaan binnen Brussel, de rand en bij uitbreiding ook de rest van Vlaanderen.

Vanaf september 2019 beschikt het departement over opleidingen op verschillende campussen (Brussel, Leuven, Diest). Maak je graag deel uit van een kleinschalig en dynamisch team en wil je je talenten maximaal inzetten en verder ontwikkelen voor de uitbouw van het departement? Dan maken wij graag met jou kennis!

Profiel

 • Coachende aanpak – je bent begaan met de studenten die je begeleidt, maar probeert hen altijd te ‘empoweren’ en ervoor te zorgen dat ze stappen vooruit kunnen zetten op de weg naar studiesucces.
 • Ervaring – je hebt minstens 2 jaar ervaring in het secundair onderwijs en als je kan combineren met een opdracht in het secundair onderwijs kan je de vertaalslag naar de praktijk zeker maken. Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de economische wetenschappen en actualiteit. Je bent op de hoogte van de belangrijkste recente ontwikkelingen in het secundair onderwijs en de lerarenopleiding secundair onderwijs.
 • Communicatief sterk – je bent in staat om zowel individueel als in groep een gesprek met studenten en docenten te voeren, waarin je de juiste toon en woorden vindt om hen te motiveren en tot vooruitgang te krijgen. Je kan workshops ontwikkelen en uitvoeren met een gepaste didactische aanpak en de juiste tools.
 • Zelfstandig - je kan je eigen taken proactief organiseren en komt afspraken binnen de gestelde deadlines na. Je kan je tijdens de stageperiodes meerdere dagen per week vrijmaken om stagebezoeken af te leggen.
 • Je bent stressbestendig en kan goed om met piekbelasting. Je werkt ook collegiaal samen in teamverband.
 • Flexibel
 • Lesmethoden - Je hebt ervaring in activerende lesmethoden met aandacht voor vraaggestuurd leren, zelfsturing, kritisch omgaan met informatie, inzetten van ICT, coöperatief leren en krachtige leeromgevingen met rijke context.
 • Leergierig - Je leert snel bij en kan je vlot inwerken in een nieuwe omgeving of nieuwe tools. Je bent bereid om je verder te professionaliseren in je vakgebied.

Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een van volgende diploma’s:
·       Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen
·       Master in de Economische/handels Wetenschappen
·       Master Handelsingenieur
Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Salarisschaal

 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 502 (Master) of 316 (Bachelor), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling
 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding
 • Lerarenkaart – met een heleboel voordelen.
 • Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.
 • Brussel –een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt Onze hoofdcampus situeert zich momenteel te Jette (Laarbeeklaan 121 1090 Brussel, nabij het Universitair Ziekenhuis). Vanaf januari 2020 nemen we onze intrek in een gloednieuwe campus te centrum Brussel (Slotstraat 28 1000 Brussel).
 • Daarnaast hebben we vanaf september 2019 drie nieuwe campussen waar we opleidingen verzorgen: Campus Kaai (Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht), Campus De Oranjerie Diest (Boudewijnvest 3 3290 Diest) en Campus De Oranjerie Leuven (Kolonel Begaultlaan 1A/51 3012 Leuven)

Opmerkingen

Concreet
Functie: Statutair tijdelijk niet-vacant
Departement: Onderwijs & Pedagogie
Aard tewerkstelling: Praktijklector of lector
Vereist niveau: Bachelor of Master
Volume: 55%
Onderwijstaal: Nederlands
Duur: van 16/09/2019 tem 30/09/2020
Afsluitdatum: 18/08/2019

Overtuigd?
Is 
deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 18/08/2019 wordt de vacature afgesloten. Vanaf 19/08/2019 screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze vacature staat dit gepland op 30/08/2019 of 02/09/2019. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Bram Verdoodt, opleidingshoofd Educatieve bachelor in het secundair onderwijs – bram.verdoodt@ehb.be.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Jurgen Stesmans
E-mail: Jurgen.Stesmans@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 18/08/2019

Datum interview: 30/08/2019 (of 02/09/2019)

Indiensttreding: 16/09/2019