MMM/2020/OP/20 - extern - (Praktijk)lector sociaal-cultureel werk (20%)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
Management, Media & Maatschappij
Aanstelling:
Ad-interim
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
20%
Duur:
16/09/2019 - 30/09/2020
Details

Taakomschrijving

Ben je maatschappelijk geëngageerd, positief ingesteld en heb je voeling met grootstedelijke sociaal-culturele praktijken? Dan word jij misschien onze nieuwe collega.

De opleiding Bachelor in Sociaal Werk leidt haar studenten op tot kritische en geëngageerde praktijkwerkers, onmiddellijk professioneel inzetbaar, ook binnen een grootstedelijke context. In dit kader willen we ons team versterken met één (of meer) collega’s. Je staat mee in voor het begeleiden van stages, eindwerken en afstudeerprojecten, vooral in de afstudeerrichting sociaal-cultureel werk.

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De pluralistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden.

Profiel

 • Ervaring je hebt minstens 5 jaar professionele ervaring in het werkterrein van  grootstedelijke sociaal-culturele praktijken of van samenlevingsinitiatieven. Je houdt voeling met een sterk veranderend sociaal-cultureel werkveld. Kennis van de Brusselse context en haar uitdagingen is een troef.
 •  Inzichtje bent vertrouwd met de grootstedelijke realiteit en je hebt een neus voor nieuwe stedelijke dynamieken. Een stevig professioneel netwerk, bij voorkeur in Brussel, is een pluspunt.
 •  Didactische vaardighedenJe beschikt over didactische kwaliteiten en coachingsvaardigheden. Je kan een divers studentenpubliek motiveren en stimuleren en houdt rekening met hun talenten. Je kan werken met groepen.;Je staat open voor lesopdrachten in de toekomst.
 •  Initiatief nemenje bent dynamisch ingesteld, ondernemend en kan innoverend te werk gaan. Je handelt vanuit een sterke sociale bewogenheid.
 •  TeamplayerJe werkt graag in team maar kan ook zelfstandig werken.
 • KritischJe bezit een onderzoekende houding en bent kritisch ingesteld ten aanzien van jouw eigen functioneren.
 •  Talenkennis: een taalcertificaat (min. C1) Frans of Engels is een pluspunt

Toelatingsvoorwaarden

Je beschikt over een Professionele Bachelor in sociaal-agogisch werk en/of over een Master in humane wetenschappen.
Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving

Salarisschaal

 • Een boeiende en gevarieerde job met interessante contacten en groeimogelijkheden.
 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 316 of 502, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling.
 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding
 • Lerarenkaart – met een heleboel voordelen.
 • Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad
 • Brussel – een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt

Opmerkingen

Concreet
Functie: Statutair tijdelijk niet-vacant
Departement: Management, Media & Maatschappij
Aard tewerkstelling: Praktijklector-Lector
Vereist niveau: Bachelor-Master
Volume: 20%
Onderwijstaal: Nederlands
Duur: 16/09/2019-30/09/2020
Afsluitdatum: 19/08/2019

Deze vacature is combineerbaar met MMM/2020/OP/21 EXTERN en/of MMM/2020/OP/22 EXTERN

Overtuigd?
Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 19/08/2019 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze vacature staat dit gepland tussen 22 augustus 2019 en 3 september 2019. Houd hier alvast rekening mee in je agenda. U krijgt een uitnodiging via mail.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Steven Degraeve, via volgend e-adres:  steven.degraeve@ehb.be.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be.
Informatie betreffende selectieprocedure
Jurgen Stesmans
E-mail: Jurgen.Stesmans@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 19/08/2019

Datum interview: 22/08/2019 (tss 22/08/2019 en 03/09/2019)

Indiensttreding: 16/09/2019