RITCS/2020/OP/15 - extern - Docent AOA (20%)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
RITCS | Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound
Aanstelling:
Statutair
Volume:
20% - niet opsplitsbaar
Duur:
vanaf 01/10/2019 tot en met 30/09/2020
Details

Taakomschrijving

Het RITCS -Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound biedt als Brusselse School of Arts professionele en academische opleidingen aan in podium- en audiovisuele kunsten. We begeleiden toekomstige makers binnen de richtingen Radio, Regie, Cinematografie, Schrijven, Sound Design, Montage, Animatiefilm, Drama (Regie en Spel) en Podiumtechnieken bij het vinden van een eigen artistieke taal en universum. Dit gaat gepaard met het aanscherpen van de eigen techniciteit en ambachtelijkheid, het aanwakkeren van een onderzoekende en kritische houding, en het vermogen zich te verbinden met de Brusselse én internationale context. 

Voor de  Academische Bachelor en Master opleiding  Audiovisuele Kunsten is het RITCS op zoek naar een Docent AOA om volgend opleidingsonderdelen te doceren en te begeleiden:
-  Acteursregie (a): 24u/j WC + 20u/j begeleiding 3 Ba AK Film
-  Masterclass Film: Regie Film (a) 48u/j WC + 48u/j Individueel artistiek onderricht 4 Ma AK Film
-  Beoefening der kunsten 60u/j

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De humanistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden

Profiel

 • Ervaring minimum 15 jaar artistieke beroepservaring als actrice (film, televisie, theater: nationaal en internationaal) is een vereiste. Ervaring in het Hoger Kunstonderwijs en met de te doceren opleidingsonderdelen is een pluspunt
 •  ICT  – je kan de relevante tools binnen de opleiding gebruiken
 •  Talenkennis  – je Nederlands is uitstekend en je spreekt goed Frans en Engels
 •  Didactische vaardighedenje brengt de vakinhoud over, formuleert leerdoelen, bepaalt relevante leermiddelen en didactische werkvormen, je selecteert, verwerkt en integreert relevante vakinformatie in je les.
 •  Teamplayerje bent collegiaal, integer en toont initiatief
 • Netwerkerje gebruikt je netwerk –zowel acteurs als regisseurs en producers- in het werkveld om studenten de weg te wijzen en een verbinding te creëren tussen de professionele wereld en de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een Diploma van Master of hiermee gelijkgesteld + 6 jaar nuttige beroepservaring buiten het onderwijs of minimum 15 jaar bewezen nuttige artistieke beroepservaring buiten het onderwijs. Op het ogenblik van de indiensttreding moet de kandidaat voldoen aan de bepaling van Artikel V. 148 of artikel V 149 $2 van de Codex Hoger Onderwijs.
Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving

Salarisschaal

 • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 512, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling
 • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding
 • Lerarenkaart – met een heleboel voordelen.
 • Lunchpauze – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad
 • Brussel – een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt


Opmerkingen

Concreet
Functie: Statutair tijdelijk vacant
Departement: RITCS
Aard tewerkstelling: Docent AOA
Vereist niveau: Diploma van Master of hiermee gelijkgesteld + 6 jaar nuttige beroepservaring buiten het onderwijs of minimum 15 jaar bewezen nuttige artistieke beroepservaring buiten het onderwijs
Volume: 20% - Niet opsplitsbaar
Onderwijstaal: Nederlands
Duur: vanaf 01/10/2019 tot en met 30/09/2020
Afsluitdatum: 4/09/2019

Overtuigd?
Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

 
Op 4/09/2019 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Ann Olaerts, Directeur RITCS/School of Arts, te bereiken via email ann.olaerts@ehb.be.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Jurgen Stesmans
E-mail: Jurgen.Stesmans@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 4/09/2019

Datum interview: 05/09/2019 (tss. 5 en 15 september)

Indiensttreding: 01/10/2019