EDU/2020/OP/23 - extern - Gastprofessor vakdidacticus Autotechnologie (74u)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
Mens & Maatschappij (M&M)
Aanstelling:
Contractueel
Vereist niveau:
Graduaatsdiploma
Volume:
75u
Duur:
van 13/01/2020 tem 30/09/2020
Details

Taakomschrijving

Wat verwachten we van jou als VAKDIDACTICUS Autotechnologie (Gastprofessor)
Heb je ervaring in het secundair onderwijs als leraar autotechnieken … en wil je deze ervaring delen met toekomstige leraren? Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied? Coach je graag studenten doorheen hun traject? Werk je graag samen met collega’s vakdidactici die samen met jou instaan voor de begeleiding van onze studenten?
Dan ben jij de persoon die we zoeken als vakdidacticus voor onze nieuwe opleidingen in Brussel, Diest en Leuven.
·         Je maakt deel uit van een team vakdidactici dat studenten doorheen hun volledige leertraject begeleidt.
·         Je begeleidt jouw studenten vakdidactiek tijdens een 5-tal werksessies per jaar en tussentijds ben je beschikbaar on-line (+/- 11 uur per student).
·         Je co-creëert samen met de andere vakdidactici de bijhorende leermiddelen.
·         Je begeleidt de studenten tijdens hun leertaken en stages in het werkveld.
·         Je neemt deel aan de vergaderingen van de vakdidactici.

Binnen onze organisatie bieden we je graag een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om je job zinvol uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De pluralistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) is met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten niet de grootste instelling van Vlaanderen, maar wel een van de kwalitatief beste hogescholen. Waarom? Omdat we van kwaliteit een punt maken: met goed en aantrekkelijk onderwijs, een intensieve studie- en studentenbegeleiding en een correcte en aangepaste onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur. Voeg daar alle troeven van Brussel bij en je krijgt een ongelooflijk aantrekkelijke en zelfs uitdagende mix van mogelijkheden.

Het departement Mens & Maatschappij leidt jonge autonome professionals op die als leraar aan de slag gaan binnen Brussel, de rand en bij uitbreiding ook de rest van Vlaanderen.
Vanaf september 2019 organiseert het departement de nieuwe opleidingen op verschillende campussen (Brussel, Leuven, Diest) in. Maak je graag deel uit van een kleinschalig en dynamisch team en wil je je talenten maximaal inzetten en verder ontwikkelen voor de uitbouw van het departement? Dan maken wij graag met jou kennis!

 


Profiel

  • Coachende aanpak – je bent begaan met de studenten die je begeleidt, maar probeert hen altijd te ‘empoweren’ en ervoor te zorgen dat ze stappen vooruit kunnen zetten op de weg naar studiesucces en een beter welzijn of welbevinden.
  • Praktijkervaring – je hebt aantoonbare ervaring in de praktijk van het secundair onderwijs.
  • Communicatief sterk – je bent in staat om zowel individueel als in groep een gesprek met studenten en docenten te voeren, waarin je de juiste toon en woorden vindt om hen te motiveren en tot vooruitgang te krijgen.
  • Zelfstandig - je kan je eigen taken proactief organiseren en komt afspraken binnen de gestelde deadlines na.
  • Teamgericht – Je werkt samen met de andere vakdidactici en docenten om sterke vakdidactische vaardigheden bij je studenten te ontwikkelen.
  • Flexibel – je bent bereid om een 5-tal werksessies (zaterdagvoormiddag en/of donderdagavond) te geven in Brussel (Campus Kaai). Daarnaast begeleid je de studenten ook online voor leertaken en stage (+/- 11 uur per student)
  • Discreet - Je gaat integer om met vertrouwelijke gegevens.
  • Leergierig - Je leert snel bij en kan je vlot inwerken in een nieuwe omgeving of nieuwe tools. Je bent bereid om je verder te professionaliseren in je vakgebied

Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een getuigschrift voor pedagogische bekwaamheid en je hebt minstens 9 jaar ervaring als leerkracht in het vakgebied van autotechnologie.
Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving

Salarisschaal

  • Een loon als gastprofessor

Opmerkingen

Concreet 
Functie: gastprofessor
Departement: Mens & Maatschappij
Aard tewerkstelling: Gastprofessor
Vereist niveau: graduaat
Volume: 74u
Onderwijstaal: Nederlands
Duur: van 13/01/2020 tem 30/09/2020
Afsluitdatum: 5/01/2020

Overtuigd?
Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 5/01/2020 wordt de vacature afgesloten. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, seksuele voorkeur, levensovertuiging … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je telefonisch gecontacteerd voor een gesprek.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Mieke Lambrechts, coördinator vakdidactiek – mieke.lambrechts@ehb.be  – tel. 0476 78 54 83
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be
Informatie betreffende selectieprocedure
Britt Fonderie
E-mail: britt.fonderie@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 5/01/2020

Datum interview: 06/01/2020 (vanaf)

Indiensttreding: 13/01/2020