MM/2021/OP/22 - extern - Structureel onderzoeker – Opleiding Sociaal Werk (50%)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Soort vacature:
Externe vacature
Departement:
Mens & Maatschappij (M&M)
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Masteropleiding
Volume:
50%
Duur:
14/09/2020-30/09/2021
Details

Taakomschrijving

Combineerbaar met Vacaturenummer M&M/2021/OP/23 en/of 24

Beschik je over stevige onderzoekscapaciteiten, heb je voeling met (grootstedelijk) sociaal werk en neem je graag initiatief ? Dan word jij misschien onze nieuwe collega.

Onze opleiding Bachelor in Sociaal Werk wil haar studenten opleiden tot geëngageerde, kritische en zelfbewuste professionals die onmiddellijk inzetbaar zijn in praktijken van grootstedelijke sociaal werk. In dit kader zijn we op zoek naar een gedreven onderzoeksmedewerker met maatschappijkritische visie die zowel zelfstandig als in team kan werken.

Jouw takenpakket:

·         Je staat in voor de vormgeving en de uitvoering van een onderzoeksagenda rond grootstedelijke sociale praktijken, die zich vooral situeren op het spanningsveld “recht op stad” en “stad maken” (stedelijke samenlevingsopbouw, sociale rechtvaardigheid, machtsverhoudingen, diversiteit);

·         Je overlegt regelmatig over het lopende onderzoek met docenten, opleidingshoofd en centrale diensten;

·         Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van onderzoeksdata;

·         Je synthetiseert de onderzoeksresultaten in onderzoeksrapporten en zorgt voor kennisverspreiding naar het werkveld toe.

Het departement Mens & Maatschappij leidt jonge mensen op die als autonome professionals hun talenten kunnen ontplooien en hun weg zoeken in het werkveld. Maak je graag deel uit van een kleinschalig en dynamisch team en wil je je talenten maximaal inzetten en verder ontwikkelen voor de uitbouw van ons departement? Dan maken wij graag met jou kennis!

Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. We bieden je een boeiende, afwisselende job waar integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook?

Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. In al onze medewerkers vind je daarbij ook een flexibele, gemotiveerde instelling, een internationale mindset en de nodige IT-skills


Profiel

Meer dan ooit zijn IT-skills voor online onderwijs een must, net als een goede beheersing van het Engels. Zo zetten we samen onze internationale ambitie kracht bij. Onverwachte wendingen zoals de coronacrisis scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd om bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in.

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende:

·         ErvaringJe beschikt over stevige onderzoekscapaciteiten. Je hebt ervaring met praktijkgericht wetenschappelijk (kwalitatief) onderzoek. Ervaring in het opstellen van projectdossiers is een pluspunt.

·         InzichtJe hebt sterke voeling met praktijken van grootstedelijk sociaal werk.  Inzicht in de Brusselse sociale kaart en/of kennis van het Brusselse stedelijke weefsel is een belangrijke meerwaarde.

·         InnoverendJe kan een “stad lezen”. Je kan actuele sociale stedelijke dynamieken capteren en je kan deze vertalen naar een wervende en relevante  onderzoeksagenda, in synergie met de opleiding.

·         Initiatief nemenJe bent ondernemingsgezind. Je bent een goeie netwerker, en hebt oog voor het opzetten van interne en externe samenwerkingen.

·         ResultaatsgerichtJe kan omgaan met deadlines. Je werkt resultaatsgericht. Het onderzoek levert concreet resultaat voor het pedagogisch project binnen de opleiding.

·         Talenkennis -  Kennis van het Frans (C1-niveau) is een pluspunt.


Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een bachelor sociaal-agogisch werk en/of master in mens- en maatschappijwetenschappen.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.


Salarisschaal


  • Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 502, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

  •  Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

  • Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling

  • Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding

  • Lerarenkaart – met een heleboel voordelen

  •  Resto – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad

  • Brussel –een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt. Het departement Mens & Maatschappij heeft verschillende campussen waar we opleidingen aanbieden: Campus Bloemenhof (Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel), campus Kanal (Slotstraat 28, 1000 Brussel), campus de Oranjerie (Boudewijnvest 3, 3290 Diest) en campus CVO COOVI (Emile Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht) 


Opmerkingen

Concreet

Functie: Statutair tijdelijk vacant

Departement: Mens & Maatschappij

Aard tewerkstelling: Lector

Vereist niveau: Master

Volume: 50%

Onderwijstaal: Nederlands

Duur: 14/09/2020-30/09/2021

Afsluitdatum: 15/08/2020Overtuigd?

Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze functie. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 15/08/2020 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Ben jij onze match, dan nodigt de selectiecommissie je uit voor een gesprek. Voor deze functie staat dit gepland vanaf 24/08/2020, houd hier alvast rekening mee in je agenda. Omwille van de coronacrisis kan je gesprek online doorgaan, meer informatie krijg je per mail wanneer je uitgenodigd wordt.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met het opleidingshoofd Sociaal Werk, Steven Degraeve – steven.degraeve@ehb.be.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be

Informatie betreffende selectieprocedure
Britt Fonderie
E-mail: britt.fonderie@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 15/08/2020

Datum interview: 24/08/2020 (vanaf)

Indiensttreding: 14/09/2020