MM/2022/OP/28 - extern - (Praktijk)Lector sociaal werk (30% - opsplitsbaar)
Betrekking
Functie:
Onderwijzend personeel
Departement:
Mens & Maatschappij (M&M)
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
30% - opsplitsbaar
Duur:
13/09/2021 t.e.m. 30/09/2022
Details

Taakomschrijving

Ben je positief ingesteld? Heb je professionele praktijkervaring in sociaal werk, in een stedelijke context? Beschik je bovendien over sterke coachingsvaardigheden? Dan word jij misschien onze nieuwe collega.

Onze opleiding Bachelor in Sociaal Werk wil haar studenten opleiden tot geëngageerde, kritische en zelfbewuste professionals die direct inzetbaar zijn in praktijken van grootstedelijk sociaal werk. In dit kader zijn we op zoek naar een enthousiaste en ondernemende collega die ons team wil versterken.

Je staat in voor de begeleiding van stages, eindwerken en afstudeerprojecten binnen de opleiding Sociaal Werk.

Het departement Mens & Maatschappij leidt jonge mensen op die als autonome professionals hun talenten kunnen ontplooien en hun weg zoeken in het werkveld.

Maak je graag deel uit van een dynamisch team en wil je je talenten maximaal inzetten en verder ontwikkelen voor de uitbouw van ons departement? Dan maken wij graag met jou kennis!

Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. We bieden je een boeiende, afwisselende job waar integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook?

Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. In al onze medewerkers vind je daarbij ook een flexibele, gemotiveerde instelling, een internationale mindset en de nodige IT-skills


Profiel

Meer dan ooit zijn IT-skills voor online onderwijs een must, net als een goede beheersing van het Engels. Zo zetten we samen onze internationale ambitie kracht bij. Onverwachte wendingen zoals de coronacrisis scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd om bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in.

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende:

·         Ervaringje hebt professionele ervaring opgebouwd in het werkterrein van grootstedelijk sociaal werk of samenlevingsopbouw. Je houdt voeling met een sterk veranderend werkveld. Kennis van de Brusselse context is een meerwaarde.

·         Didactische vaardighedenJe beschikt over sterke coachingsvaardigheden en didactische kwaliteiten. Je kan een divers studentenpubliek motiveren en stimuleren en houdt rekening met hun talenten. Je kan leiding geven aan een groep.

·         TeamplayerOnze opleiding is in beweging. We werken aan een collectief verhaal en stellen samenwerking in team hoog voorop. Je toont een constructieve ingesteldheid en stimuleert mee de werking van het team.

·         Initiatief nemenJe bent zeer dynamisch en ondernemend. Je handelt vanuit een sterke sociale bewogenheid.

·         FlexibelVerandering schrikt jou niet af. Je kan er op inspelen en je past je vlot aan aan wijzigende omstandigheden.

·         Talenkennis - Je spreekt vloeiend Frans. Een taalcertificaat (min. C1) Frans en Engels is een pluspunt.


Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een professionele bachelor Sociaal Werk en/of een master met gelijkwaardige beroepservaring.

Heb je een buitenlands diploma, met uitzondering van Nederland, Luxemburg of de Baltische staten, voeg dan ook een gelijkwaardigheidsattest van NARIC toe.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.


Aanbod

·         Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 316 (Bachelor) of 502 (Master), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

·         Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

·         Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling

·         Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding

·         Lerarenkaart – met een heleboel voordelen

·         Resto – je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad

·         Brussel – een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt. Het departement Mens & Maatschappij heeft verschillende campussen waar we opleidingen aanbieden: Campus Bloemenhof (Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel), campus Kanal (Slotstraat 28, 1000 Brussel), campus de Oranjerie (Boudewijnvest 3, 3290 Diest) en campus CVO COOVI (Emile Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht)


Opmerkingen

Concreet

Functie: Statutair tijdelijk vacant

Departement: Mens & Maatschappij

Aard tewerkstelling: (Praktijk)Lector

Vereist niveau: Bachelor of Master

Volume: 30% (kan door de selectiecommissie opsplitsbaar toegekend worden in 20% en 10%)

Onderwijstaal: Nederlands

Duur: 13/09/2021 t.e.m. 30/09/2022

Afsluitdatum: 20/08/2021

Overtuigd?

Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze functie. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 20/08/2021 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Ben jij onze match, dan nodigt de selectiecommissie je uit voor een gesprek. Voor deze functie staat dit gepland op 1/9/2021 (onder voorbehoud), houd hier alvast rekening mee in je agenda. Omwille van de coronacrisis kan je gesprek online doorgaan, meer informatie krijg je per mail wanneer je uitgenodigd wordt.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met het opleidingshoofd Dhr. Steven Degraeve (steven.degraeve@ehb.be.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be

Informatie betreffende selectieprocedure
Chantal Laffut
E-mail: chantal.laffut@ehb.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 20/08/2021

Datum interview: 01/09/2021 (onder voorbehoud)

Indiensttreding: 13/09/2021